Lite peppande träningstips

2013-05-24 21:40:05 Tankar
» Kommentarer(0) «


Ibland behöver man lite uppmuntran till sig själv för att komma igång med träningen eller orka fullfölja den. Det är ju så lätt att man inte kommer igång på grund av lathet eller också att man inte finner tillräckligt med motivation för att fortsätta träna när man väl börjat med det, därför har jag nu gjort en lista på lite små saker som kan uppmuntra dig själv till att komma igång / fortsätta träna.
 
Köp dig nya träningskläder: helst i färger som du tycker om men aldrig annars skulle våga ta på dig. Detta motiverar dig inte bara till att faktiskt få på dig dessa kläder utan du kommer även med tiden att inse att de klär dig bättre än du tidigare trott.
 
Hitta en träningskompis: om du inte är personen som proppar in musik i öronen och tycker det är skönt att träna själv och faktiskt är på dig själv till att träna så finn en träningskompis som inte bara kan göra dig sällskap utan även kan peppa och motivera dig till att genomföra varje pass.
 
Fyll på med ny musik: dagligen kommer det ut ny och fräsh musik på nätet. Se till att hitta nya låtar som du kan fylla på eller byta ut med i din träningslista. Att lyssna på samma låtar om och om igen, pass efter pass kan bli lite tråkigt i längden..
 
Sätt upp mål och delmål: för att inte prata om att ha ett långsiktigt mål med träningen så är även små delmål lite här och var minst lika viktiga. Dessa delmål blir en bra sporre för dig själv på den långa vägen till det slutliga målet och gör att du känner dig peppad utan att direkt behöva kämpa för det (bortsett från att du tränar dina pass).
 
Köp ett plagg du inte kommer i: om du tränar för viktnedgångens skull så köp dig ett målplagg eller outfit. Ett plagg som i dagens läge är alldeles för litet och som nästan känns omöjligt att någonsin komma i. Självklart skall du inte överdriva och ta i att komma i en 34 om du idag är en 44. Ett plagg i rimlig storlek.
 
 
Slutligen; planera din träning!
Detta är A och O. Om du verkligen skall ta din träning på allvar så behövs planering av den. Om du inte planerar din träning så blir det väldigt lätt att dagarna går och dagar blir till veckor och helt plötsligt var det över en månad sedan du tränade sist, eller så blir det ynka två-tre pass under den månaden. 
 
I början kan du starta med ett-två pass i veckan tills du känner att du vill öka, då gör du det men enbart efter den tid och möjlighet du har. Överdriv inte med pass om du inte har tiden då blir det bara en taskig träning i slutändan. Lagom kan vara att träna två-tre-fyra pass i veckan beroende på vad för träning du utför. Själv lägger jag gärna tre pass på gym i veckan a 1-2 timmar per pass och sedan ser jag till att träna hemifrån ett par dagar i veckan också i form av powerwalks, jogging, yoga osv, men detta är jag. Utgå från dig själv, din livssituation och hur du vill ha din träning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback