Mina mål

2013-05-13 18:17:00 Mina mål
» Kommentarer(0) «


Detta är mina mål med vikten och träningen:
 
När det kommer till just det här med vikten så sitter jag här med ett barn på 2 år och ett på 1 månad när jag skriver detta inlägg. Ett prematurbarn på 1 månad gammal dessutom vilket gör allt lite mer komplicerat. Svårare pga att han kräver mycket mer av min tid än ett 'vanligt' barn gör. Han vägde enbart 1.915gram när han föddes i vecka 37+1. Han var med andra ord tillväxthämmad och vi kämpar både han och jag dagligen, dygnet runt med hans vikt och hälsa. Amningen får inte gå mer än 3 timmar mellan och i dagsläget äter han varannan timma vilket gör det svårt för mig att få någon som helst egentid till träning. Infektionsrisken är hög på honom så vi har vissa regler att följa och får inte gå med honom ut i affärer försen han fått mer vikt på sig vilket kommer ta ca 1 - 1 ½ månad till..
 
Att träna hemma är ingenting jag tycker om så jättemycket. Powerwalks och hopprep; absolut men jag blev en gymmänniska för lite över ett år sedan och saknar det riktigt mycket. Under sommaren som är här nu kommer jag dock ändå att satsa på uteträningen. Powerwalks minst 5 dagar i veckan och en hel del hopprep kommer det att bli med tiden. Dessa gjorde susen till startträning förra gången jag skulle börja gå ner i vikt och nå en av mina stora drömmar: att ha ett hälsosamt BMI och drömkroppen jag alltid velat ha. 
 
Under denna graviditet gick jag upp ca 30 kilo. Kilon som nu måste av så jag kan känna mig stolt över mig själv igen och den kropp jag lever dagligen i. Mina mål är därför som nedan:
 
1. Jag vill ha ett hälsosamt BMI. Det vill säga att jag vill ha ett hälsosamt kiloantal på min kropp. Inte för mycket och inte heller för lite.
2. Målvikten som jag har satt upp för mig själv till om ett år ligger på 69 kilo vilket för mig är bra och hälsosamt med mina 174 cm.
3. Att leva med drömkroppen. För ett x antal år sedan när jag jobbade häcken av mig så blev jag allt smalare och smalare. Detta utan att jag märkte av det själv, vilket tyvärr gjorde att jag inte tog vara på detta då, men idag när jag tittar tillbaka på dessa bilder så kan jag tycka att jag då hade drömkroppen. Smal (för mig smal) och med en god hälsa och aptit. Inte en massa 'lovehands' utan istället en smal och fin midja och höfter vilket gjorde att kläderna satt riktigt snyggt. Denna kropp är målet att komma tillbaka till igen + mer muskler än då, för då hade jag knappt muskler alls men det är så himla fint så det är en självklarhet för mig.
 
 
Dessa tre punkter är det jag strävar efter men nej. Jag har inte brottom till att uppnå dessa för att skynda är oftast bara fel. Man måste låta kroppen bearbetas i sin egna takt, men eftersom det är graviditeten som satt sina pluskilon på min kropp så har jag som mål att till minsta sonens ettårsdag (14.04.15) vara av med dessa kilon och mina 69 kilon som är målet skall därför vara på sin plats då. Utifrån det fortsätter jag sedan att lägga på mig några kilon igen men då i muskler och inte fett.
 
Relevanta mål? 
Ja jag tycker att dem är det. Det är mål som jag känner att jag kan klara av med lite 'annammar' och strikta regler på mig själv så skall detta gå fint. Dessutom skall vi till Grekland - Rhodos sommaren 2014 och då vill jag gärna se någelunda bra ut så jag kan känna mig stolt att springa runt med barnen i bikini och faktiskt inte skämmas över att visa upp mig igen för vännerna efter fyra år ifrån dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback