Att få ihop tid till träning..

2013-05-16 20:43:50 Tankar
» Kommentarer(0) «


Det här med att få ihop tid för träning som småbarnsförälder är inte alltid det lättaste men snälla, så himla svårt är det inte. 
 
Har ett flertal vänninor som klagar över att deras gravidkilon ligger kvar på kroppen och att dem har så svårt för att få dem att försvinna men när man sedan börjar prata om träning så ser man precis vart problemen ligger. Tiden är inte den stora boven som de gärna vill få det att se ut som utan det är mer latheten som spelar sitt stora spel. De "finner inte tid till träning" som de säger hela tiden. Tiden finns inte varken under dagen eller på kvällarna tydligen men när man sedan pratar om dagarna och kvällarna så visar det sig att dem shoppat eller suttit och umgåts med någon vännina hela dagen och kvällen har de spenderat framför tv.n. Vart fanns inte tiden? Man behöver faktiskt inte avvara hela dagen eller kvällen för träning. En timma här och var i veckan gör mycket. Avvara kanske en timme på morgonen och ta en powerwalk innan ni träffar vännerna eller varför inte ta en sväng på kvällen när sambon/maken/partnern kommit hem från jobb och allt "måste" är gjort. 
Nej, tiden finns då alltid det är prioriteten som folk lägger fel. 
 
 
Själv tar jag barnen i barnvagnen på dagen och tar mig en runda eller så går jag en sväng på kvällen när stora sonen sover för natten och sambon kan hålla ett öga på minstingen. Inte allt för svårt. Kan lätt få ihop 2-3 timmar per dag om det skulle viljas/behövas. Dock vågar jag som sagt inte 'överträna' nu i början. Måste låta kroppen förstå först att förlossningen är gjord och att det 'normala' livet är pågång igen sakta men säkert. Ingen styrketräning än på gymmet utan powerwalks nu till en början följt med hopprep och lite jogging innan styrketräningen kommer igång igen, men tiden. Ja tiden den finns alltid bara man prioriterar den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback