Paus

2013-06-26 20:12:08 Träning
» Kommentarer(0) «


 
 
Livet är kaos och träning är min flyktväg men här på sjukhuset är det svårt att få någonting att gå ihop nu. Är bara i städig panikångestattacker och tårarna rinner så ofta att ögonen svider konstant. 
 
Paus på obestämd tid framöver!

13,2 kilometer igår och idag

2013-06-19 11:19:09 Träning
» Kommentarer(0) «


 
 
Tog mig ut på en runda igårkväll som slutade på 7,5 km. Var helt underbart! Hade fått på mig mina gamla hederliga tights så var superglad och dessutom drack jag min första Celsius på mycket länge så kände en helt annan energi såfort jag började röra på benen utanför hemmet. 
 
Även idag har jag nu tagit mig en runda efter dagislämning. Hamnade på 5,7 km vilket jag är mycket nöjd med. Hade gärna gått mycket längre men denna hemska gräspollenallergi sätter stopp för mig. Det bara rinner, kliar och svider om varannat hela tiden, så nu tänker jag inte gå ut mer idag bortsett från när jag måste gå och hämta hem sonen från dagis. Dumma allergi, du förstör min träning! Ajabaja!
 
 

Kom på fördelen med att sluta amma

2013-06-19 11:08:36 Tankar
» Kommentarer(0) «


Tyvärr har jag blivit tvungen att sluta amma pga lite olika anledningar och jag har verkligen varit sänkt över detta. Ville så gärna amma Jonathan åtminstonde året ut, helst ännu längre när jag fick se honom. Hade gärna ammat honom hans första år iallafall men efter två månader nu med massa strul osv så är det nu slut med det och ersättningen har fått tagit över hans matintag. Tårar har runnit och en frustration över detta har (och finns än idag lite) funnits hos mig en tid nu men istället för att hänga läpp så försöker jag se det posetiva i det hela. Han tar flaskan bra och äter som aldrig förr, dessutom innebär detta att jag kan börja dricka mina älskade Celsius igen vid träning samt beställa hem lite proteinpulver, återhämtningspulver osv. Underbart! Dessutom: det stora plusset av dem alla. Jag kan få lite avlastning på nätterna med matning vilket innebär att jag kan få lite mer sömn och börja känna mig lite mer som en människa mitt i allt kaos.
 
Tips på sidor med bra proteinpulver, billig Celsius och annat träningsrelaterat tas gärna emot! 

Invägning vecka 6 : 79,3 kilo

2013-06-17 21:50:00 Invägningar
» Kommentarer(0) «


 
 
 
Vikt
Startvikt (innan förlossning): 100,0 kilo
Nuvarande vikt: 79,3 kilo
Viktnedgång sedan graviditeten: 20,7 kilo
Viktnedgång sedan "viktstart" (13.05.06 86,7kg): 7,5 kilo
Kvar till målvikt (69 kilo): 10,3 kilo
 
 
Mått
(mina startmått 13.05.06 när jag första gången mätte)
Överarm: 29 cm (31 cm)
Under bröst: 80 cm (87 cm)
Midja: 86 cm (94 cm)
Buk: 102 cm (111 cm)
Rumpa: 107 cm (113 cm)
Lår: 62 cm (65 cm)
 
 
Kommentar: Detta trodde jag verkligen aldrig.. Hade starkt räknat med ett plus denna vecka också med tanke på att det vara blev två korta promenader men massor av onyttigheter under alla sjukhusvistelser och tiden här hemma under chocken som nu börjat lägga sig. - 0,6 kg är helt underbart! Denna vecka kommer bli ännu bättre då jag faktiskt kommer hinna gå en del några dagar. Så även om fokus nummer ett självklart kommer att ligga på Jonathans sjukhusvistelser och alla hans mediciner samt leka och mysa med Benjamin så mycket som möjligt så skall jag fokusera på träningen en del. Både för vikten, hälsan och syrets skull. Satsar på minus 0,4 som minst denna vecka. Skulle vara kul att väga 78,någonting nästa måndag. Återstår att se hur det kommer att gå men man kan alltid satsa, fokusera och hoppas!

Nya tag igen!

2013-06-17 19:47:25 Träning
» Kommentarer(0) «


Ny vecka - nya möjligheter!
Ja detta stämmer verkligen in på mitt liv just nu. Har haft två jobbiga veckor som inneburit en massa stress, oro, ovisshet, skräpmat, läsk osv. men nu har vi fått lite klarhet i vad som händer och vad som kommer ske en tid framöver så chocken har börjat lägga sig och man orkar med att tänka på annat än provsvar, röntgen, ultraljud, åka hit och dit med mera. Skönt! Så från och med idag har jag börjat ta nya tag i träningen igen och försöker så gott jag kan. Kommer kanske inte ha tid varje dag att träna på grund av åkande fram och tillbaka till sjukhus fortfarande en lång period framöver, men de dagar då vi är "lediga" så kommer det att röras en del på dessa ben igen och snart kommer jag även att börja gymma igen också. Finns ingenting som håller mig tillbaka förutom den där efterkontrollen som man på något mirakulöst sätt skall kunna få tid till också. 
 
Ja ja. Hur som helst så tog jag barnen i barnvagnen idag ut på en promenad / lugnare powerwalk trots att vädret var ostadigt och regnet hängde omkring oss på himmeln, och resultatet visade sig bli 7,3 kilometer tillslut. Helt okej nöjd med det faktiskt som en start på denna nya vecka. 
Imorgon väntas sjukhus, provtagningar med mera igen så får se om jag hinner med någon sväng på kvällen eller om det helt enkelt blir för sent. Återstår att se då.

Mål med träningen

2013-06-17 07:27:26 28 dagars träningslista
» Kommentarer(0) «


I och med att jag faktiskt skrivit ihop ett inlägg om just detta i början när denna blogg startades så tänker jag faktiskt inte skriva något långt inlägg om detta utan hänvisar er vidare till kategorin: mina mål eller klicka enkelt på länken nedan
 
Mina mål

Favoritmuskel

2013-06-17 07:23:55 28 dagars träningslista
» Kommentarer(0) «


 
 
Som tvåbarnsmamma så självklart att magmuskeln är favoriten. Är de musklerna man får jobba lite extra med efter två graviditeter då huden och musklerna kring detta område inte riktigt ser ut som tidigare om man säger så. Längtar redan som en tok till att få åka på efterkontrollen så jag kan börja träna just dessa områden igen. Längtar speciellt till gymmet och bålmaskinen. Den gör verkligen under på sidomusklerna och de "fina" lovehandsen som kommit tillbaka i och med denna graviditet.
 
Brukar träna magen på flera olika sätt och gör minst 3 övningar för just dessa muskler vid varje gympass. Här nedan kommer de övningar jag brukar använda mig av vid just träning av magen.
hängande benlyft
• sit-ups
• bålrotinationer i maskin
• russin twist med stång
• ab-weel
• liggande benlyft
• cable crunches 
• crunches i maskin
• dragon flag
 

Vecka 5

2013-06-16 23:04:00 Veckans träning
» Kommentarer(0) «


Måndag: -
Tisdag: promenad 3,7 km
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: promenad 7,0 km
Söndag: -
 
 
Kommentar: Inte mycket gjort denna vecka heller men vad skall man göra / säga. Livet har varit lite upp och ned sista tiden (och är fortfarande) så att ta mig promenader och powerwalks har liksom inte funnits där alls. Bara att gilla läget över den gångna veckan igen och förvänta sig ytterligare lite plus på vågen imorgonbitti men sedan börjar det komma igång mer från och med imorgon igen. Fått landa lite i vad som hänt nu efter ett par dagar hemma och även om det kommer bli en hel del åkande fram och tillbaka till Astrid Lindgrens framöver för tester, röntgen, ultraljud med mera så vet vi iallafall vad som händer nu och en medicinering och utredning pågår vilket är skönt och gör att vi kan slappna av lite grann här hemma iallafall. 
 
Träningen har legat på hyllan på grund av oro, stress och osvisshet och även om oron fortfarande finns i magen lite grann såklart så är stressen och ovissheten borta och man orkar med att tänka på annat än just alla prover, svar osv. Dessutom har jag slutat och amma också så det är lättare att finna tiden nu. Måste inte stressa hemåt för att hinna vila innan amning utan sambon kan faktiskt ta ett mål eller flera om det skulle behövas vilket gör att jag finner mer ro till att faktiskt kunna gå mina powerwalks lite när jag vill / känner för det, bara sambon medtycker vid tidpunkten. Skönt! 
 
Nu siktar jag mot minus på vågen igen till näst, nästa måndag!

Utskrivna

2013-06-14 22:46:32 Tankar
» Kommentarer(0) «


Hemma!
Helt underbart. Vi har nu varit hemma sedan i onsdags kväll då vi blev utskrivna från avdelningen och Astrid Lindgrens. Underbar känsla att komma hem och faktiskt vara hemma, inte bara på permission. Dock kommer vi att behöva åka fram och tillbaka en period framöver och ta de verse tester och utredningar är också pågång. Dock kommer jag få mer lugn tid här hemma nu och hinna landa lite. Träningen ligger fortfarande på hold men hoppas kunna ta tag i den lite mer till kommande veckan. Har verkligen saknat mina promenader och powerwalks så ska verkligen bli skönt att få komma ut en del sen. Frisk luft, och inte konstgjord som jag andats på sjukhuset nu en tid samt att få röra på benen och rensa huvudet. Underbara träning. Jag saknar dig något fruktansvärt och nästa vecka hoppas jag att du kan få mer tid i min röriga vardag igen!

Tyngsta 3,7 någonsin

2013-06-12 13:37:45 Träning
» Kommentarer(0) «


Igår fick vi åka hem på permission över natten igen och då erbjöd sig sambon när vi kom hem att ta båda barnen + nattning av Benjamin så att jag kunde gå en sväng för att både få röra på mig, få frisk luft samt rensa huvudet lite. Välbehövligt kan jag lova men herregud. De absolut värsta och tyngsta 3,7 kilometrarna som jag någonsin gått men samtidigt också skönt. Skönt att komma ut en sväng och skönt att även få röra lite på sig och låta allt komma ut, någonting jag inte låter ske annars när Benjamin är nära. Vill inte att han ska se mig gråta så håller inne när han är nära och vaken.

Nu är vi iallafall tillbaka här på sjukhuset igen och väntar på två läkare som skall komma med besked. Håller alla tummar och tår för goda besked men är även förberedda på både det ena och det andra. Håller lite för oss själva vad exakt som händer nu då vi själva inte riktigt hänger med ens en gång.


Invägning vecka 5 : 79,9 kilo

2013-06-11 21:31:00 Invägningar
» Kommentarer(0) «


 
 
Vikt
Startvikt (innan förlossning): 100,0 kilo
Nuvarande vikt: 79,9 kilo
Viktnedgång sedan graviditeten: 20,1 kilo
Viktnedgång sedan "viktstart" (13.05.06 86,7kg): 6,9 kilo
Kvar till målvikt (69 kilo): 10,9 kilo
 
 
Mått
(mina startmått 13.05.06 när jag första gången mätte)
Överarm: 29 cm (31 cm)
Under bröst: 80 cm (87 cm)
Midja: 86 cm (94 cm)
Buk: 102 cm (111 cm)
Rumpa: 107 cm (113 cm)
Lår: 62 cm (65 cm)
 
 
Kommentar: Jahapp. Hann aldrig skriva in detta igårkväll men vägde och mätte mig när vi var hemma över natten på permission och resultatet blev som ovan. Upp 0,2 kg och några cm mindre här och var men efter en dålig vecka på alla fronter med enbart 1,3 (?) kilometers promenad samt sjukhusvistelse sedan i fredags så är jag ändå nöjd. Fredag - Igår måndag så har jag ätit dåligt, oregelbundet, skit (snabb) mat samt en hel del sötsaker för att hålla mig vaken för att orka med. En hel del saft, varm choklad samt kaffe med mycket socker i har även det landat i min mage och så skall vi inte prata om denna stress magen min känner dygnet runt. Hade såklart gärna sett ett minus på vågen men med den gångna veckan i åtanke så är jag gudomligt nöjd över enbart + 0,2. Hade förväntat mig + 1,0 åtminstonde. 
 
Bättre tag i vikt, mått och hälsa när Jonathan mår bra igen. Nu skiter jag blanka PIP i detta faktiskt. Den energin och kraften för att gå ner i vikt och se bättre ut lägger jag hellre på att förstå vad som händer och orka stå stark framför barnen.

Vecka 4

2013-06-09 21:45:35 Veckans träning
» Kommentarer(0) «


Måndag: powerwalk 5,7 km
Tisdag: vilodag
Onsdag: promenad 7,7 km
Torsdag: -
Fredag: -
Lördag: -
Söndag: -
 
 
Kommentar: Började bra och slutade i kaos.
Imorgon ärn ännu en ny vecka men börjar den med att åka tillbaka till sjukhuset igen för nya prover på Jonathan samt en helkroppsröntgen för att kunna utesluta eller hitta vissa saker som dem funderar på om det kan vara som orsakat denna fraktur som han fått bara sådär. Hoppas dagen kommer gå relativt fort och att vi inte blir kvar längre än till kvällen men det återstår att se. Ombyteskläder till mig och barnen är nedpackade iallafall samt en hel del blöjor, våtservetter osv. Hellre förberedd än att stå där tomhänt om det skulle bli en övernattning.
 
Träningen då.
Ja ni. Vi hoppas såklart på att alla värden ser bra ut för Jonathans del och i så fall hoppas jag även på att kunna ta igen lite förlorade promenader / powerwalks veckan som kommer. Känner mig rastlös så in i ... och skulle verkligen behöva rensa huvudet lite så hoppas vi får komma hem imorgonkväll / natt igen och att livet kan fortsätta om vanligt igen så gott det bara går. 
Skall verkligen bli intressant att väga och mäta sig imorgon också by the way. Måndag innebär ju vägning och mätning och jag tror mig stå på något + denna måndag faktiskt men hoppas att centimetrarna åtminstonde står kvar på samma som förra veckan. Oavsett vad resultatet blir så struntar jag lite i vilket för denna vecka har varit kaos som den varit ändå i livet så vikten får faktiskt se ut som den vill.

Hemma på permission

2013-06-08 21:30:03 Tankar
» Kommentarer(0) «


Sitter hemma i min egna soffa och ammar. Inte klokt vilken känsla det är. Värt allt i världen!

Vid ca 19.30 ikväll fick vi veta att vi skulle få åka hem på permission över söndagen. Skall tillbaka igen på måndag morgon för ytterligare tester samt en helkroppsröntgen men imorgon är vi hemma och myser. Även mormor och morfar kommer hit över dagen och skall mysa med oss (läs: Benjamin och Jonathan).

Jonathan då. Jo han mår bra efter omständigheterna. Utredning pågår över ev. benskörhet och även eventuella röda eller vita blodproppar som kanske inte är riktigt som de skall. En röntgen skall även göras över hela kroppen för att gå igenom och se så att han inte har fler frakturer eller något annat står knasigt till så en lång måndag har jag att vänta mig sedan men hoppas på goda svar mot måndagskvällen och att vi då åter igen skall få åka hem och återförenas med pappa och storebror.

Imorgon skall jag även ta mig en promenad och få lite frisk luft och få röra lite på mig. Skall bli minst sagt underbart!!


Inlagd på sjukhus. Träningen får vänta

2013-06-07 20:49:30 Tankar
» Kommentarer(1) «


Ja ni. Några kilometer gångna blev det inte idag inte och det kanske det inte blir på ett tag framöver heller..

Sanningen är nämligen denna:
Träningen ligger långt ner på listan just nu. Den är det sista jag tänker på. Det får gå som det vill med kilorna på mig kropp för tillfället för igårkväll så märkte sambon min att Jonathans vänstra arm gärna bara hängde. Han ville inte alla använda den och kramade ogärna om mitt finger när jag försökte få respons från honom så imorse åkte jag till BVC när de öppnade och pratade med dem. 20 minuter senare satt jag i bilen med båda barnen och en remiss till Astrid Lindgrens barnsjukhus där jag nu ligger. Det visade sig nämligen vara så att Jonathan på något konstigt sätt har lyckats få en fraktur i nyckelbenet. Fråga oss inte hur detta gått till för det är ett frågetecken för oss alla för tillfället men massor av prover har tagits på honom som nu är på analys. De misstänker att han ev. har skär benstruktur och då är detta tydligen inget konstigt utan mer vanligt. Hur som helst så är det skrämmande och stackarn har ont så fort man lyfter honom, och även annars med. Han är hög på alvedonsuppar och jag känner inte igen honom alls. Mitt mammahjärta svider kan jag lova.

Nu väntar vi på ortopeden som skall titta på honom ikväll och sedan skall natten gå. Ingen aning om hur länge vi blir här eller ej. Vissa säger några dagar medans andra förbereder en på veckor/månader tills alla prover är gjorda och provsvar kommit tillbaka. Det är en stor ovisshet allting just nu. Benjamin och Jerry har åkt hem för natten men kommer tillbaka redan imorgonbitti igen för att vara med oss. Skönt! Går tiden lite fortare och jag känner ett stöd. Hemskt detta men det är min verklighet.

Nu blir det ny dos smärtstillande för Jonathan och sedan ska vi försöka sova en timme eller två..


Minst milen idag iallafall

2013-06-06 07:26:23 Tankar
» Kommentarer(0) «


Sitter i sängen efter en amning med klarvaken liten son, sparkandes och sovandes stor son bredvid mig och på andra sidan sängen en död sambo. Nationaldagen börjar!

Idag har vi planer på att ta oss ut en sväng bara vädret tillåter och än så länge ser det ut som att solen skiner utanför. Får hoppas på att det håller i sig då jag som sagt bara kommer väg på promenader denna veckan och avstår från powerwalks för att få igång en bättre produktion av bröstmjölken igen, så jag håller verkligen alla tummar och tår för att solen skall lysa idag, åtminstone till och från och att det får vara relativt varmt i luften inser dagen. Vi skall ner till centrum en sväng och även förbi Torekällberget och ikväll Sjöö jag försöka komma ut en timma ca på egen hand också så jag hoppas på att komma iväg på över milen idag i promenader. Eftersom dem inte tar lika bra som powerwalks gör så vill jag gärna komma iväg på minst 7-8 km per dag denna vecka och då jag är så målmedveten och bestämd så borde det gå att genomföra utan problem! Men nu blir det först upp och göra en mysfrukost till mina killar och överraska sambon med en ny kamera (canon g12) bara för att han är han och min.


Promenader denna vecka

2013-06-05 22:43:01 Tankar
» Kommentarer(0) «


Blir inga fler powerwalks denna vecka.. 
Jonathan har haft en dålig vecka och det har satt sina spår i min mjölk. Den rinner inte till lika mycket längre så nu tänkte jag ta det lite lugnt med powerwalks denna vecka för att se om jag kan få mjölken att rinna till lite mer med vila och mycket amning. Dock blir det såklart promenader iallafall. Helst promenader varje dag såklart med tanke på att de inte tar på samma sätt som powerwalksen gör. Idag blev det två små rundor så 7,7 km gjorda idag iallafall. Alltid något!
 

0,47 kilo per vecka

2013-06-04 16:07:51 Tankar
» Kommentarer(0) «


 
 
Detta är verkligen inte klokt!
Jag har bara 4,7 kilon kvar till mitt första delmål på 75kg. Ett delmål som jag satte till den 12.e augusti i år. Ett datum satt lagom till innan Jonathans dop då jag kände att jag gärna ville se lite smäckare ut på hans dop än jag gjorde på Benjamins (vägde kanske runt 85kg på hans).
 
Nu är jag redan nere på 79,7 kg och detta innebär att på de 10 veckor som är kvar tills den 12.e augusti så behöver jag bara gå ner 0,47 kg i veckan. En summa som för mig känns helt ofattbart lätt att klara av, och även om jag skulle stå still en vecka eller två eller till och med lyckas på något sätt gå upp någon vecka så känns det som att jag fortfarande har god tid på mig till att komma ner till mina 75 kg satta. Kan till och med känna att jag kan lyxa med en mjukglass någon helg eller kanske en god caffe latte. Oh. En islatte. Skulle sitta så himla fint i min mage kan jag lova! Men hur som helst så även om jag kommer lyxa till det lite någon gång nu under sommaren så är det ändå träning och hälsosam kost som står högst upp på listan! Gör inte detta bara kortsiktigt till dopet utan kämpandet kommer fortsätta ner till mina 69 kg som är målvikten innan jag tänkt gå upp några kilon i muskler via gymmet och styrketräning. Detta är någonting jag gör både för att känna mig fin för mig själv och min familj, få på mig kläder som sitter snyggt samt få ett hälsosammare liv med mer ork till lek och spring med barnen. Även född med astma och med motion så känner jag att även den blir bättre och livet blir helt enkelt lättare att leva. Måste jag säga att jag älskar träning?!

Nike free

2013-06-04 16:07:07 Träningskläder
» Kommentarer(0) «


 
 
Innan hysterin över Nike free skorna kom så hade jag redan använt mina en längre tid vid gymmet.
 
Lite kär i denna Nike Free Run 2 i svart, blått och vitt. Har ett par som sagt redan (som den svarta på bild) men då jag nu använt dem utomhus så kommer jag inte kunna använda dessa på gymmet längre. Kommer därför behöva köpa mig ett par nya inneskor och för mig finns det ingen annan sko som ens är tänkbar än ett par Nike Free. Så himla nöjd med mina jag har nu. Betalade i början av förra året 1.099:- för dessa skor men hittade idag de stora på bild för enbart 520:- och det är verkligen ett överkomligt pris enligt mig. 520 kronor för ett par skor som jag inte bara vet är snygga utan även mycket beskväma, sitter perfekt på foten min och som dessutom håller kvalité superbra. Kommer kunna ha dessa länge länge eftersom de enbart kommer användas inomhus dessutom. Och ja, dessa är ett par 2or och jag vet att det finns både 3or, 4or och 5or på marknaden nu men jag känner inte att jag behöver dessa utan jag vet att 2.orna passar mig perfekt och eftersom jag redan har ett par så kan jag till och med leta efter billigaste pris möjligt och beställa via internet då jag bara kan gå efter storleken jag har på mina svarta här hemma. 
 
Längtar tills gymmet kommer igång igen nu så jag kan beställa hem dessa. Beställer jag dem nu kommer jag bara bli galen av att sitta här hemma och se dem stå där utan att användas. 

Invägning vecka 4 : 79,7 kilo

2013-06-03 21:44:21 Invägningar
» Kommentarer(0) «


 
 
Vikt
Startvikt (innan förlossning): 100,0 kilo
Nuvarande vikt: 79,7 kilo
Viktnedgång sedan graviditeten: 20,3 kilo
Viktnedgång sedan "viktstart" (13.05.06 86,7kg): 7,1 kilo
Kvar till målvikt (69 kilo): 10,7 kilo
 
 
Mått
(mina startmått 13.05.06 när jag första gången mätte)
Överarm: 29 cm (31 cm)
Under bröst: 81 cm (87 cm)
Midja: 87 cm (94 cm)
Buk: 103 cm (111 cm)
Rumpa: 108 cm (113 cm)
Lår: 62 cm (65 cm)
 
 
Kommentar: JAG GJORDE DET!!!!
Äntligen är jag under 80-sträcket! Knappt så jag kan tro det. Hade såklart hoppats på detta men nej, jag trodde aldrig att jag denna vecka redan skulle komma under åttio. Nästa vecka; sure men aldrig denna. Underbara känsla. Länge sedan jag vägde såhär "lite". 
 
När jag vägde in mig på mödravården vägde jag ca 78 om jag inte minns fel. Då hade jag redan gått upp 8-9 kilo i vikt sedan jag plussade ca 1 ½ månad tidigare. Vägde mig samma dag som jag plussade på stickan och då vägde jag 70,3 kg, men vid inskrivning runt 78. Detta innebär att jag snart är nere på den vikt jag skrev in mig på. Inte klokt! 
 
Nu början kämpandet påväg mot 60-sträcket men herregud. Ingen brådska. 10 månader på mig så det skall ju inte vara några problem. Redan under åttio och det har bara gått sju veckor sedan förlossningen. Jihoooo!!

Vecka 3

2013-06-02 17:25:26 Veckans träning
» Kommentarer(0) «


Måndag: powerwalk 6,4 km
Tisdag: vilodag
Onsdag: powerwalk 9,1 km
Torsdag: vilodag
Fredag: powerwalk 11,0 km
Lördag: sjuk
Söndag: sjuk / promenad 2,9 km
 
 
Kommentar: vecka tre på denna viktnedgång över snart då och ikväll blir det ingen promenad. Har fortfarande känningar i magen / livmodern så jag tar det lugnt idag med. Skall ringa mödravården imorgon och be om en efterkontroll och se så allt ser bra ut så jag kan utesluta knas där iallafall och känna mig säkrare med träningen. 
 
Trots att jag har ont i magen så slutade denna vecka ändå med en lugn promenad idag i det fina vädret på 2,9 kilometer med familjen och jag fick även lite färg på mig. "snygga" märken på fötterna efter skorna gav solen mig också. Mindre kul kanske men då har man lärt sig tills nästa gång man är ute ett par timmar i strålande solsken. Skönt iallafall att få röra lite på sig och jag fick bestämma tempot efter känsla idag. Har blivit en rätt så okej vecka hittills ändå så jag klagar inte allt för mycket. 29,4 kilometer allt som allt. Känner mig nöjd som det är iallafall över denna veckas träning och nu skall det bli intressant och se vad vågen visar imorgonkväll. Hoppas på något minus. -1kg skulle inte sitta fel iallafall. Då skulle jag ha goda chanser att under nästa vecka kunna träna och äta bort ytterligare 1kg vilket skulle innebära att jag snart är på 70 kilorna och arbetar. 

Sjuk

2013-06-01 22:55:18 Tankar
» Kommentarer(0) «


Var iväg en sväng idag för lunch på Mc Donalds och sedan marknad i Gnesta ett par timmar. Hade det riktigt mysigt och precis när vi var påväg tillbaka mot bilen så började det att regna. Klarade oss dock ifrån något spöregn och fick bara lite droppar på oss. Skönt. 
När vi kom hem sedan kände jag mig seg / trött / hängig och synen var lite suddig så istället för att dra ut på min powerwalk så tänkte jag att jag tar en tupplur innan först. En timme senare vaknade jag upp och ja. Feberfrossa, ont i högerbröstet och livmodern. Aj aj aj! Ingen träning idag här inte. Förmodligen inte imorgon heller då jag nu, flera timmar senare sitter med en ipren i kroppen och känner mig fortfarande hängig, ont i bröstet och svettas. Hoppas hoppas hoppas bara inte att detta beror på en ny sväng av bröstinfektion eller något knas med livmodern. Får gärna bero enbart på för lite sömn de senaste dygnen eller en liten förkylning eller liknande.
 
Hur som helst så får jag använda min fritid imorgon till att titta på träningskläder osv. istället för att bege mig ut. Viktigast av allt är ändå att lyssna på sin kropp och just nu verkar min inte vilja träna så får sukta efter framtida träningsinköp av di verse saker istället och kanske slänga ihop ett inlägg med bilder och info här om alla dessa saker. Vore lite mys till framtiden att blicka tillbaka till kanske..
 
Dumma kropp. Håll dig frisk!

Fitnessfighten

2013-06-01 22:27:00 Tankar
» Kommentarer(0) «


Varje gång jag tittar mig runt över viktnedgång / viktminskning så kommer det upp artiklar och texter angående Fitnessfighten. Herregud så populärt det är, men alla bilder man ser överallt då.. Kan man verkligen förlora så mycket i vikt och cm på bara 30 dagar?! Det känns helt overkligt. Vet dock en tjej som jag brukade gymma med förra året som tränade enligt just deras metod och ja, det hände ju faktiskt en hel del på hennes kropp, det kan jag inte undkomma men vågar man testa detta? Eller är det bara luredrejeri?!
 
Hur som helst så vet jag inte riktigt om jag tror på detta som sagt men om jag lyckas gå ner mina kilon innan den 15.e april 2014 (som är mitt måldatum för att väga 69kg) så skall jag testa mig på detta. Skall ge mig själv 500:- och kämpa i 30 dagar enligt deras kost och träningsschema. Ge detta en chans och hålla tummarna på att det kanske kan göra någonting med min kropp. Inte gå ner ännu mer i vikt då såklart om jag redan nått mitt mål men att lära mig lite mer om kost och träning och även bygga upp lite mer muskler. 
 
Nästan nu faktiskt så jag längtar och hoppas att jag kan nå målet på 69kg innan måldatum, men tiden får visa och om jag läser på mer om Fitnessfighten och finner det ännu mer intressant än jag idag gör och kanske till och med "läser bort" mina tvivel på detta och finner det riktigt intressant så är det klart att jag kommer att genomföra ett 30 dagars program hos dem oavsett vad.